nedelja, 7. februar 2010

Easy Virtue (2008)


Slovenski naslov: Ni naslova
Država: VB, Kanada
Leto: 2009
Žanri: Romantični, Drama, Komedija
Dolžina: 97 minut, Imdb
Režija: Stephan Elliott
Scenarij: Stephan Elliott, Sheridan Jobbins
Igrajo: Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas, Colin Firth, Kimberley Nixon, Katherine Parkinson, Kris Marshall,


Zgodba umeščena med prvo in drugo svetovno vojno prikazuje Anglijo in življenje na imetju Whittakrjevih v tem obdobju. Ga. Whittaker (Kristin Scott Thomas), tako rekoč sama skrbi za nekoč bleščeče imetje,saj od moža, igra ga Colin Firth, ni nobene koristi. Ta se je po vrnitvi iz prve svetovne vojne zaprl vase in se popolnoma ogradil od dogajanj v hiši in okrog nje. Vsi nestrpno pričakujejo Johna, sina in brata, ki se bo vrnil domov, potem ko je nekaj časa preživel v Franciji. Pred njegovim prihodom prispe telegram, da ne bo prišel sam. Domov bo pripeljal še nekoga. Kot pravi telegram, se je John poročil in sedaj bo pripeljal svojo izbranko domov.

Njegova izbranka Larita (Jessica Biel) je Američanka, ki vozi dirkalne avtomobile in je celo zmagala nekaj dirk. Po prvotnem načrtu, bi mladoporočenca morala ostati samo nekaj dni in potem oditi v London in tam poiskati stanovanje in zaživeti. Toda ga.Whittaker ima drugačne plane. Mamica je pravi mojster manipulacij in uresničevanja svojih planov. Že od prvega dne se odnos med njo in snaho samo poslabšuje. Kmalu tudi ženinove sestri potegneta skupaj z materjo, edino oče G. Whittaker (Colin Firth), najde skupni jezik z mlado Američanko. Larita in John sta vse bolj odtujena, bivanje na podeželju, ki bi moglo trajati le nekaj dni, se počasi spreminja v trajno rešitev. Rešitev s katero se Larita ni pripravljena sprijazniti.

Easy Virtue je režiral Stephan Elliott, znan predvsem po odličnem »The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert« iz leta 1994. Film posnet po igri Noela Cowarda, ki jo je že daljnega leta 1928 režiral nihče drug kot Alfred Hitchcock, je tokrat dobila novo uprizoritev. John in Larita kot par ne delujeta prav nič prepričljivo, in lahko se samo vprašam, kaj ta fina, fina gospa, počne skupaj s tem nedoraslim najstnikom. V svojih vlogah sta se odlično odrezala Kristin Scott Thomas in Colin Firth, še najbolj simpatičen lik je družinski služabnik Furber (odlični Kris Marshall).Čeprav mi je Jessica Biel všeč, mi se zdi da ji ta vloga nekako ne sede in da bi kakšna bolj »krhka« igralka bila bolj ustrezna. Easy Virtue je soliden filmček, ne ponudi pa nič posebnega, nepozabnega ali drugačnega.

Ocena: 6.0/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar