torek, 16. februar 2010

Weather Girl (2009)


Slovenski naslov: Ni naslova
Država: ZDA
Leto: 2009
Žanri: Komedija, Romantični
Dolžina: 93 minut, Imdb
Režija: Blayne Weaver
Scenarij: Blayne Weaver
Igrajo: Tricia O'Kelley, Patrick Adams, Ryan Devlin, Mark Harmon, Kaitlin Olson,


Blayne Weaver je ameriški režiser, ki večinoma dela na televiziji, kar se opazi tudi pri igralskem kadru za Weather girl. Videli boste veliko znanih obrazov, ki ste jih zasledili v različnih tv-serijah, toda, nobene res velike zvezde ni zraven.

Sylvia (Tricia O'Kelley) je vremenarka, na neki lokalni televiziji. Nastopa v jutranjem programu, ob nekoliko bolj znanem in popularnem voditelju Dalu (Mark Harmon) in njegovi mladi sovoditeljici Sherry. Sylvia in Dale sta par v zasebnem življenju, a ko ta izve da njen partner skače čez plot, k mladi voditeljici Sherry, izgubi kontrolo. Namesto vremenske napovedi so gledalci priča čustvenemu izpadu vremenarke, ki strese svojo jezo v eter pred kamerami in ozmerja svojega nezvestega partnerja, ter mlado prešuštnico. Zaradi izpada je seveda ob delo, pa tudi brez stanovanja, saj je živela pri Dalu. Zatočišče najde pri mlajšem bratu Waltu, kjer spozna tudi njegovega prijatelja Byrona. Sylvia je Byronu všeč, tudi ona do njega ni hladna.

Mali filmček, kateremu lahko očitamo klišeje, predvidljivo zgodbo in konec, a ki je kljub tem očitkom dovolj samosvoj, zanimiv in šarmanten, da zadovolji povprečnega gledalca. Sicer se ne morem znebiti občutka, da bi ta filmček lahko bil tudi zanimiv sitcom, nekoliko zaradi nastopajočih v samem filmu, nekoliko zaradi samega scenarija, ki nakazuje takšno možnost. Lahkotna zgodba, lahkoten humor in dobra igralska zasedba sta dovolj za pozitivno oceno. Skratka za pogledat, ne gre za mojstrovino, pa tudi za debilno romantično komedijo ne.

Ocena: 5.5/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar