ponedeljek, 21. junij 2010

The Bounty Hunter (2010)


Slovenski naslov: Lovec na glave
Država: ZDA
Leto: 2010
Žanri: Akcija, Komedija, Romantični
Dolžina: 110 minut, Imdb
Režija: Andy Tennant
Scenarij: Sarah Thorp
Igrajo: Gerard Butler, Jennifer Aniston, Christine Baranski, Jason Sudeikis, Natalie Morales, Peter Greene, Cathy Moriarty

Ob vikendih je navadno čas, ko se gledajo filmi v širšem družinskem krogu. Takrat rabiš nekaj za vse generacije in okuse. Rabiš zvezdnike v glavnih vlogah, rabiš komedijo, akcijo in romantiko. Na lagerju moraš imeti film ki lahko pritegne široko občinstvo. The Bounty Hunter je prava izbira, saj združuje vse zgoraj naštete lastnosti.

Milo Boyd (Gerard Butler) je nekoč bil policijski detektiv, danes je lovec na glave, človek ki zavoljo denarne nagrade lovi ubežnike pred zakonom. Živi neurejeno samsko življenje, Milo je namreč ločenec, za sabo ima propadli zakon z novinarko Nicole (Jennifer Aniston). Nicole je na sledi veliki zgodbi, ko raziskuje sumljiv samomor, pri katerem je imel prste vmes nekdo iz lokalne policije, okoliščine samomora pa so zelo nenavadne. Nicole zamudi obravnavo na sodišču (prometni prekršek), ker je na vroči sledi za obetavno zgodbo, zato sodnica razpiše tiralico in odredi nasilno privedbo. In seveda, tukaj v  igro vstopa bivši mož, ki se preživlja z lovljenjem ubežnikov pred roko pravice, poditi se za bivšo je pa še toliko bolj zabavno.

Gerard Butler je zadnje čase dežurni igralec za vloge v romantičnih akcijskih komedijah, Jennifer Aniston oz. njena kariera v zadnjih letih dobiva novi zagon, zato je njena izbira za vlogo Nicole logična izbira. Če je vse tako logično, je potem tudi izbira režiserja morala biti v teh okvirjih. Andy Tennant (Fool's Gold, Hitch, Fools Rush) se je idealno vklopil v vizijo producentov, če upoštevamo njegovo minulo delo. Tako smo dobili še eno pes-mačka akcijsko komedijo, že večkrat videno, obdelano in prežvečeno snov, ki zelo težko zadovolji filmske sladokusce. Butler mi gre tako na živce, da ne prenesem niti njegovega fejkerskega uživanja kosila, ampak, kaj naj, saj je človek zraven zato, da bo zabavljal žensko občinstvo. Za moški del populacije skrbi Anistonova, ki ne more iz svoje kože in vedno znova reciklira eno in isto vlogo, zato se je večina gledalcev že »najedla« takih vlog. Omembe vredne so le njene lepe noge v črni miniki. Zakaj potem sploh snemati takšne filme? Zato ker vedno znova prinašajo velik dobiček vlagateljem (producentom). Ob pogledu na boxofficemojo.com izvemo, da je film stal 40 milijonov $, do zdaj je doma in v tujini že zaslužil več kot 135 milijonov $. Ob tem podatku ne potrebujemo posebnih sposobnosti da pridemo do zaključka, da nas tudi v prihodnosti čaka veliko podobnih izdelkov.   

Ocena: 4.0/10

1 komentar:

  1. Kakšen dober film bi se lahko našel v njegovi filmografiji (Dear Frankie, RocknRolla, 300),
    a zadnje čase se (pre)pogosto odloči igrati butca v butastem filmu ...

    OdgovoriIzbriši