nedelja, 9. junij 2013

Napovedi - Snowpiercer



Že nekaj časa nisem objavil nobenega prispevka o prihajajočih obetavnih filmih. Skrajnji čas je, da to popravim s predstavitvijo filma iz kroga tistih naslovov, ki se jim najbolj veselim. Snowpiercer je prvi film korejskega velemojstra Joon-ho Bonga posnet v pretežno angleškem jeziku, ki ga nestrpno čakam še od njegove zadnje mojstrovine Mother (Madeo, 2009). Vsem tistim, ki Bonga ne poznajo, še pred prihodom Snowpiercerja priporočam sprehod skozi njegovo filmografijo (Barking Dogs Never Bite, Memories of Murder, The Host), vsi ostali, ki smo že naredili domačo nalogo, bomo mogli počakati še nekaj mesecev, na uradno premiero (upam, da pride v naše kinodvorane), ki se bo enkrat avgusta zgodila v Franciji. Zgodba črpa navdih iz francoskega ZF stripa Le Transperceneige in se odvija v bližnji prihodnosti, natančneje v letu 2031. Postapokaliptični svet je okovan s snegom in ledom, edina možnost za preživetje pa je vkrcanje na Snowpiercer, vlak, ki lahko sprejeme največ 1000 ljudi. Tudi v prihodnosti se ljudi delijo na premožne in tiste, ki nimajo veliko pod palcem. Tako tudi Snowpiercer ima dva razreda — zgornje nadstropje je rezervirano za bogataše, spodnje za reveže. V takšnih okoliščinah je upor spodnjih le vprašanje časa…    

Žanr: Akcija, Drama, ZF
Režija: Bong Joon-Ho
Igrajo:  Song Kang-Ho, Ed Harris, Chris Evans, Tilda Swinton, John Hurt, Octavia Spencer, Jamie Bell, Ko Ah-Sung



Še nekaj fotk:



Edit: international trailer + 2x poster



Edit 2

Optimizem kopni:

Weinsteins refuse to release Snowpiercer without cuts AND voiceovers


Apparently negotiations between Snowpiercer director Bong Joon-Ho and producer Harvey Weinstein have broken down, because Playlist is reporting that Weinstein refuses to release the movie in North America at all unless he gets to give it what many in the industry call "the full Blade Runner."
The irony that Weinstein would be cutting 25 minutes (out of an 126-minute movie) of what pure character development (according to BFI's Tony Rayns), and then demand to awkwardly spell out that character development via these new voiceovers seems to be lost on him. He even wanted Neil Gaiman to write the voiceovers, as if that would class up this infinitely classless move in the slightest. 
Harvey Weinstein doesn't just think you're too stupid to see Snowpiercer, he thinks you're too stupid to understand any movie where actors try to convey their thoughts and emotions through mere acting. Obviously you need to have it told directly to you, lest your brain explode trying to process the crazy "moving pictures" on screen without some kind of storytelling hand-holding.



1 komentar:

  1. Hell Yeah! Si pa niti ne upam stisniti play, bom verjetno zvedel preveč.

    OdgovoriIzbriši