ponedeljek, 15. februar 2016

Inferno (2014)




Angleški naslov: Inferno
Država: Slovenija
Leto: 2014
Dolžina: 113',  Imdb
Žanri: Drama
Slo recenzija: MladinaEkranPogledi
Režija: Vinko Möderndorfer
Scenarij: Vinko Möderndorfer
Igrajo: Marko Mandić, Medea Novak, Marko Bukvič, Lara Volavšek, Renato Jenček, Jernej Šugman, Jana Zupančič


[SLO]

Zaradi neizprosne gospodarske krize mlada družina ostane brez službe, ob grožnjah z deložacijo, grozeči revščini in neusmiljeni aroganci kapitalistov, pa se zdi edino upanje vsesplošna stavka in protesti, ki bi morali predramiti anemično ljudstvo. Toda kot se izkaže, je glavno vodilo večine vpletenih predvsem preračunljivo koristoljubje, zato revni in zapostavljeni ljudje ostanejo brez vsega, kar začne uničevati tudi njihove intimne in čustvene odnose. 

V ospredju je mlada brezposelna delavska družina in njihov vsakdanji boj za preživetje. Kot vsaka običajna evropska družina hoče in zmore preživeti zgolj z delom svojih rok. Njihovo življenje se je zaradi globalne krize znašlo v slepi ulici. Vse kaže, da ni izhoda. Da se posameznik ne more boriti proti krivici, proti nesreči, proti nevidni oblasti kapitala. (vir: kolosej.si)

[ENG]


Tragedy doesn't come any more Dickensian in tone or Shakespearian in scope than this dark social drama of the disintegration of a little family of four. A series of small debts triggers the swift domino effect that unleashes chaos on a well-meaning working class dad who has the bad judgment to speak truth to power.


Ocena:





Ni komentarjev:

Objavite komentar