torek, 9. februar 2016

Legend (2015)





Slo naslov: Legenda
Država: VB, Francija ZDA
Leto: 2015
Dolžina: 132' , Imdb
Žanri: Biografija, Krimi, Drama 
Slo recenzija: Mladina
Režija: Brian Helgeland
Scenarij: Brian Helgeland, John Pearson (knjiga)
Igrajo:  Tom Hardy, Taron Egerton, Emily Browning, Colin Morgan, Tara Fitzgerald, David Thewlis, Christopher Eccleston, Paul Anderson, Chazz Palminteri


[SLO]


Resnična zgodba o vzponu in padcu najbolj zloglasnih londonskih gangsterjev Reggieja in Ronnieja Kraya, ki sta v veselih šestdesetih imela v pesti ves London, se začne kmalu potem, ko Ronnija izpustijo iz zapora. Brata kanita utrditi svoj vpliv in premoč v vzhodnem delu Londona, pri tem pa se spopadata z gangsterjem Charliejem Richardsonom in njegovo tolpo, ki prevladuje na jugu Londona, in sodelujeta z ameriško mafijo, ki bi se iz Havane želela premestiti v britansko prestolnico. Takoj postaneta prava zvezdnika in dvorijo jima bogati in slavni, njun vpliv pa sega vse do visokih položajev v britanskih državnih uradih.

Neustavljiva sta.

Medtem se Reggie zaljubi v deklo iz soseske Frances Shea, in par se kmalu poroči. On ji obljublja, da bo pustil zločinsko preteklost za seboj, in se kot lastnik več nočnih klubov začne ukvarjati tudi z zakonitimi posli.

Toda nič ni večno. Šestdeseta brzijo mimo in imperij dvojčkov Kray je vse bolj ogrožen z vseh strani: njune posle preiskuje inšpektor »Nipper« Read; Ronnieja lastna nasilnost, paranoja in samouničevalnost privede do hladnokrvnega umora sodelavca Richardsonove bande Georgea Cornella; in počasno razpadanje Reggiejevega zakona s France privede to katastrofalnih in tragičnih posledic… (Vir:www.kolosej.si)



[ENG]


Focusing on the relationship between Reggie Kray and Frances Shea, told from France's' point of view as someone who knew him best, as well as the mental health issues Ronnie Kray faced and their rise to power as the notorious gangsters of London.




Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar