nedelja, 6. marec 2016

Mr. Holmes (2015)




Slo naslov: Gospod Holmes
Država: VB, ZDA
Leto: 2015
Dolžina: 104 ,  Imdb
Žanri: Drama, Misterij 
Slo recenzija: Filmoljub, MMC RTV SLO, Dnevnik
Režija: Bill Condon
Scenarij: Jeffrey Hatcher, Mitch Cullin (knjiga)
Igrajo: Ian McKellen, Laura Linney, Milo Parker, Hiroyuki Sanada

[SLO]

Portret slavnega detektiva kot ostarelega in v spominih izgubljajočega se gospoda, ki bi se rad pomiril s preteklostjo. Mojstrski preplet intimne drame in dobrih starih tv-kriminalk. 

Sherlock Holmes je star 93 let. Je upokojen, prosti čas posveča gojenju čebel, ne nosi legendarnega klobuka niti ne kadi pipe. Je le senca slavnega detektiva, ki daje vtis, da so vse njegove junaške zgodbice in rešeni primeri plod domišljije njegovega zvestega pomočnika Watsona. Njegova edina družba v hiši na podeželju sta gospodinja, gospa Munro, in njen sin Roger, ki z zvedavo radovednostjo enajstletnika občuduje samotarskega gospoda, čigar kabinet je poln skrivnosti. Sherlocka še vedno preganjata spomin na njegov zadnji primer, zaradi katerega je končal detektivsko pot, in skrivnostno povabilo družine Umezaki, da naj zaradi redke rastline obišče daljno Japonsko ... (vir: liffe.si)


[ENG]


The story is set in 1947, following a long-retired Holmes living in a Sussex village with his housekeeper and her young son. But then he finds himself haunted by 30-year old case. Holmes memory isn't what it used to be, so he only remembers fragments of the case: a confrontation with an angry husband, a secret bond with his beautiful but unstable wife.


Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar