ponedeljek, 4. april 2016

Kosac [The Reaper] (2014)



Slo naslov: Kosec 
Država: Hrvaška, Slovenija
Leto: 2014
Dolžina: 98', Imdb
Žanri: Drama   
Slo recenzija: Mladina, MMC RTV SLO
Režija: Zvonimir Jurić 
Scenarij: Zvonimir Jurić, Jelena Paljan
Igrajo: Mirjana Karanović, Ivo Gregurević, Igor Kovač, Nikola Ristanovski, Zlatko Burić Kićo, Dado Ćosić 


SLO

[Zgodba]


Tri zgodbe, ki se dogodijo v eni sami noči, postopno odstrejo temačno sliko življenja glavnega junaka Iva in njegovega domačega kraja, ki je, tako kot glavni junak s svojim zločinom, ostal zaznamovan s preteklostjo. 

Ivo je zaposlen v kmetijsko-industrijskem kombinatu. Pred več leti je bil obtožen posilstva, od takrat se ga krajani izogibajo, zato vselej, ko je mogoče, dela v nočni izmeni. Neke noči sreča Mirjano, ki je na samotni cesti ostala brez bencina, Josipa, ki dela na črpalki, in lokalnega policista Kreša. Njihove usode se prepletejo in počasi se razkrije podoba Ivovega življenja in njegovega domačega kraja, ki se ne more otresti posledic nedavne vojne, prav tako kot se Ivo ne more otresti posledic svojega zločina. (Vir: LIFFe)

[Iz prve roke]

Mislim, da mi v hrvaški kinematografiji pripada položaj nekakšne frikovske črne ovce. Sicer ne bi rad dvigal prahu okrog tega in skušal vsega mitologizirati, ampak v meni zagotovo tiči neki odpadnik, ki razmišlja drugače." (Zvonimir Jurić)

ENG

Three stories that take place during a single night and deal with Ivo in different ways, gradually give us a gloomy picture of Ivo's life and of the whole area which is stuck and imprisoned by war, as Ivo is by his crime.


Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar