nedelja, 21. maj 2017

Mãe Só Há Uma (2016)

aka Don't Call Me Son

Slo naslov: Nisem tvoj sin
Angleški naslov: Don't Call Me Son
Država: Brazilija
Jezik: portugalščina
Leto: 2016
Dolžina: 82' ,  Imdb
Žanri: Drama
Slo recenzija: MAF
Režija: Anna Muylaert
Scenarij: Anna Muylaert
Igrajo: Naomi Nero, Daniel Botelho, Dani Nefussi, Matheus Nachtergaele, Lais Dias

[SLO]

Via Liffe


Ganljiva brazilska drama z razorožujočo toplino raziskuje pomen spola in biološke družine v človekovem življenju.

Sedemnajstletni Pierre je sredi pubertete. Igra v glasbeni skupini, na zabavah seksa z dekleti, doma pa se skrivaj oblači v ženska oblačila in pred ogledalom občuduje svoj naličeni obraz. Z mamo in mlajšo sestro živi lagodno, dokler se mu vse ne postavi na glavo, ko nekega dne odkrije, da je bil ob rojstvu ukraden iz porodnišnice. Mamo zaprejo in Pierre spozna svoja biološka starša, ki sta ga vsa ta leta obupano iskala, zdaj pa se na vse pretege trudita nadoknaditi zamujeno. A Pierre, sedaj Felipe, se v novi družini ne znajde najbolje. Še več, občutek ima, da so ga že drugič "ukradli" ...

"Filmski svet je kočljiv za vsakogar. Moške, ženske, Brazilce, Američane. Je ena najbolj nevarnih industrij sveta, saj je umetnost in posel obenem. /…/ Kompleksen je za vse. Moj nasvet: ustvarjaj, pokaži svoje delo drugim, zastavljaj vprašanja. Navsezadnje je rezultat tisto, kar šteje, s kulturo mačizma ali brez nje." 
-Anna Muylaert 

[ENG]


After discovering the truth about being stolen by the woman he thought was his mother as a child, Pierre (AKA Felipe) must deal with the consequences of his mother's actions and must try to cope with his biological family.

Ocena




Ni komentarjev:

Objavite komentar