sobota, 13. maj 2017

Scherzo Diabolico (2015)

aka Evil Games


Slo naslov: Hudičeva potegavščina
Angleški naslov: Evil Games
Država: Mehika, ZDA
Jezik: španščina
Leto: 2015
Dolžina: 91',  Imdb
Žanri: Komedija, Grozljivka, Triler
Slo recenzija: -
Režija: Adrián García Bogliano
Scenarij: Adrián García Bogliano
Igrajo: Francisco Barreiro, Daniela Soto Vell, Jorge Molina, Milena Pezzi, Vita Vargas

[SLO]



Naveličan tečne soproge in enoličnega življenja se na videz prijazni Aram domisli načrta, kako bi dobil, kar mu pripada. Po tem, ko premišljeno izpelje ugrabitev in zahtevo po odkupnini, se stvari nepričakovano in do konca izjalovijo.


Aram je sramežljivi računovodja s slabo plačo in neznosno enoličnim življenjem. Tečna soproga mu ves čas očita, zakaj ni dovolj odločen, on pa tiho in potrpežljivo čaka na zasluženo napredovanje v službi. Vendar se v na videz prijaznem Aramu skriva še kaj drugega: potihem že dolgo načrtuje podvig, s katerim bo končno dobil, kar mu pripada. Nekega dne slednjič uresniči svoj načrt: ugrabi srednješolko, jo vzame za ujetnico in jo zveže v opuščenem skladišču. Tisto, kar je bilo videti kot dobro premišljen načrt, pa se kmalu sprevrže v najhujšo nočno moro in se naposled zruši kot krvava hišica iz kart. Režiser Adrián García Bogliano v svojem vizionarskem slogu prinaša čudovito izkrivljeno črno komedijo, ki se s svežimi prijemi poigrava z elementi žanra, medtem ko pri surovi igri mačke in miši gledalca nenehno drži v napetosti, kaj se bo zgodilo potem.  -HBO Slovenija


[ENG]


Aram is a wearied accountant with an unbearably dull existence. With a nagging wife who berates him for not being assertive enough, and a measly paycheck, he quietly suffers while awaiting a long-deserved promotion. But there’s more to Aram than his mild-mannered demeanor lets on: he has been secretly devising a scheme to finally get what he feels he is owed. One day he asserts his power menacingly when he kidnaps a schoolgirl and keeps her tied up in an abandoned warehouse. What seems like the perfect plan soon unravels into his worst nightmare, and his carefully constructed scheme comes crashing down piece by bloody piece.


Ocena



Ni komentarjev:

Objavite komentar