sreda, 13. september 2017

Free Fire (2016)



Slo naslov: Končni obračun
Država: VB, Francija 
Jezik: angleščina
Leto: 2016
Dolžina: 91' ,  Imdb
Žanri: akcija, krimi, komedija
Režija: Ben Wheatley
Scenarij: Ben Wheatley, Amy Jump
Igrajo: Sharlto Copley, Armie Hammer, Brie Larson, Cillian Murphy, Sam Riley, Jack Reynor, Michael Smiley 

[SLO]

Via Liffe


Brezkompromisen, s črnim humorjem začinjen retro strelski obračun med preprodajalci orožja v sodobni britanski "krimi" maniri.

Boston v poznih sedemdestih. Odločna Justin v zapuščenem skladišču organizira ilegalno prodajo orožja med pripadnikoma IRE in organizirano tolpo, ki jo vodita nasilneža Vernon in Ord. Dokaj običajen posel se po nepričakovanem strelu nenadoma spremeni v peklenski ognjemet. Krogle kot za stavo frčijo sem ter tja in vsi vpleteni se trudijo odnesti celo kožo - pa tudi svoj del plena ...


"Hotel sem ustvariti akcijski film bolj po človeški meri. /.../ V policijskih poročilih sem bral, kako je videti pravi strelski obračun in kako nor je lahko. Kako nihče ničesar ne zadane. V poročilih piše, da so ameriški policisti izstrelili dvesto krogel ... in vse so zgrešile! Če se tarča vsaj malo premika, je ne moreš zadeti. /.../ V zgodbi se prodaja orožja ponesreči in vsi se začnejo silovito streljati med seboj, zatem pa so vsi na tleh. Preostanek filma pa se sprašuje: Kaj storijo zatem?" (Ben Wheatley)

[ENG]


Justine (Brie Larson) has brokered a meeting in a deserted warehouse between two Irishmen and a gang led by Vernon (Sharlto Copley) and Ord (Armie Hammer), who are selling them a stash of guns. But when shots are fired during the handover, complete pandemonium ensues, with everyone at the scene suddenly thrust into a heart-stopping game of survival.


Ocena




Ni komentarjev:

Objavite komentar