petek, 6. avgust 2010

Cop Out (2010)


Slovenski naslov: Ni naslova
Država: ZDA
Leto: 2010
Žanri: Akcija, Komedija, Krimi
Dolžina: 107 minut, Imdb
Režija: Kevin Smith
Scenarij: Robb Cullen, Mark Cullen
Igrajo: Bruce Willis, Tracy Morgan, Juan Carlos Hernandez, Cory Fernandez, Ana de la Reguera, Adam Brody, Guillermo Diaz

Clerks, Mallrats, Chasing Amy, Dogma, Jay and Silent Bob Strike Back, Clerks II,  Zack and Miri Make a Porno, so filmi ki jih je režiral Kevin Smith. Med njimi je nekaj odličnih naslovov, vsi našteti pa izpolnijo minimum zahtev potrebnih za dober film. Da lahko posname slab film je Smith dokazal z Jersey Girl (Moja mala navihanka) in zdaj je vajo ponovil z akcijsko komedijo Cop Out.

Jimmy (Bruce Willis) in Paul (Tracy Morgan) sta policijska partnerja pri newyorški policiji, tudi izven službe prijatelja, vsak s svojimi problemi. Paul je zelo ljubosumen in vedno znova dvomi v ženino zvestobo, Jimmy se pripravlja na pomemben dogodek, kmalu se bo poročila njegova hčer edinka. Takšne slovesnosti navadno stanejo veliko denarja, zato se Jimmy odloči da bo prodal zelo redko bejzbol karto, ki jo hrani  od otroštva. Njena vrednost je več deset tisoč dolarjev, kar bo zadostovalo za stroške poroke. Ko Jimmy vstopi v trgovino in želi prodati karto, mu sreča obrne hrbet. Trgovina je trača roparjev, ki poberejo tudi Jimmovo karto. Jimmy in Paul poskušata izslediti tatova, sled jih pa pripelje do mehiškega prekupčevalca z drogami, strastnega zbiralca športnih suvenirjev.

Če ste film že videli in se sprašujete, zakaj je tako slab film sploh prišel v kina, je odgovor povsem enostaven. Zaradi denarja. Čisto za hec sem preveril boxofficemojo.com in ugotovil, da je budžet filma znašal 30 mil. $. Do danes je film doma in v tujini zaslužil 55.439 786,00 $ njegova pot v videotekah se šele začenja, tako da ni dvoma, da prišel do 60 mil $, kar pomeni, da je projekt podvojil vloženi denar. Dokler takšni in podobni filmi bodo prinašali dobiček, se bo vedno našlo kakšno znano režisersko ime in kak zvezdnik ki bo za dober denar pripravljen sodelovati. Willis si to lahko privošči, njegovega zdaj že kultnega statusa ne bo ogrozilo niti 5 slabih filmov v zaporedju. Kar se tiče Smitha, je za ta film v mojih knjigah dobil drugi veliki minus, toda še vedno na njegovem kontu prevladujejo plusi. Predvidevam, da je ta posel sprejel zaradi denarja in da se zaveda, kako zelo slab film je posnel.

Ocena: 3.5/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar