sobota, 11. marec 2017

Made in France (2015)



Slo naslov: V celici
Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
Dolžina: 90',  Imdb
Žanri: Krimi, Drama, Triler
Slo recenzija: -
Režija: Nicolas Boukhrief
Scenarij: Nicolas Boukhrief, Eric Besnard
Igrajo: Malik Zidi, Dimitri Storoge, Ahmed Dramé, François Civil, Nassim Si Ahmed

[SLO]


Neodvisni novinar Sam izkoristi lastno islamsko kulturo in se pod krinko vtihotapi v mrežo skrajnežev v Parizu. Tako se zbliža s skupino štirih mladeničev, ki so zadolženi za to, da ustanovijo džihadistično celico.

Sam je neodvisni novinar, ki izkoristi lastno islamsko kulturo, da bi se pod krinko vtihotapil v mrežo skrajnežev v predmestju Pariza. Pridobi si zaupanje skupine štirih mladeničev, ki so dobili nalogo, da ustanovijo džihadistično celico za teroristično akcijo v Parizu. Čakajo, da se vrne njihov vodja, in ta se po ustreznem urjenju v Pakistanu kmalu prikaže. Začne se načrtovanje zločinskih dejanj, a samo vodja pozna pravi cilj njihovega delovanja. [HBO Adria]

[ENG]


Fascinated and horrified by the rise in 'home grown' radicals, ambitious journalist Sam goes undercover in an extremist jihadist cell in Paris, determined to uncover the roots of the phenomenon. Following his initiation into the group however, events accelerate at an alarming rate and soon Sam is in way over his head. Turning to the police for help Sam is instead recruited as an undercover agent by a pair of unscrupulous cops, who proceed to blackmail him into embedding deeper into the cell in order to feed them information. Events quickly spiral out of control and Sam risks his life as the wildly unpredictable leader of the cell plans an attack in the heart of Paris.


Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar