nedelja, 15. januar 2017

American Honey (2016)


Slovenski naslov: Ameriška ljubica
Država: VB, ZDA
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
Dolžina: 163',  Imdb
Žanri: Drama
Slo recenzija: Filmoljub, RTV SLO MMC
Režija: Andrea Arnold
Scenarij: Andrea Arnold
Igrajo: Sasha Lane, Riley Keough, Shia LaBeouf, McCaul Lombardi, Arielle Holmes, Crystal B. Ice, Verronikah Ezell, Chad McKenzie Cox

Via Liffe

[SLO]

Prvi ameriški film britanske cineastke Andree Arnold; v njen naturalistični slog se je tokrat ujel tudi igralski ekscentrik Shia LaBeouf.

Star je ameriška najstnica, ki prihaja iz težavne družine, zato se odloči zbežati od doma. Pridruži se skupini mladih vrstnikov, ki se prevažajo od enega mesta do drugega in od vrat do vrat prodajajo naročnine na revije. Star si poskuša najti prostor v novi družbi in odkriva drugačen življenjski slog, poln divjih zabav in izmikanja družbenim pravilom. V skupini pa vendarle največ časa preživi s privlačnim, izkušenim Jakom, s katerim spozna neustavljivo moč najstniške ljubezni. 

Pred nekaj leti sem v New York Timesu prebrala članek o življenju in svetu teh ljudi, ki od vrat do vrat prodajajo naročnine na revije. V ZDA v resnici še obstaja veliko teh skupin. Ne gre za revije brezdomcev, kot je v Angliji Big Issue, ali ljudi, ki te ustavljajo, da bi ti prodali kaj v dobrodelne namene. V ZDA pravzaprav ne kupiš revije; kupiš osebo, ki ti revijo proda. /.../ Gre za nekakšno subkulturo, ki sem jo upodobila z dodatkom svoje domišljije. (Andrea Arnold)

[ENG]

The first American film by British filmmaker Andrea Arnold; this time it is the eccentric acting talent, Shia LaBeouf, who tries his hand at the director's naturalistic style.

Star, a teenage girl from a troubled home, runs away with a travelling sales crew who drive across the American Midwest selling magazine subscriptions door to door. Finding her feet in this gang of teenagers, she soon gets into the group's lifestyle of hard-partying nights and law-bending days. Captivated by the attractive, experienced Jake, Star learns about the powers of young love.

Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar