torek, 10. januar 2017

The Girl on the Train (2016)



Slo naslov: Dekle na vlaku
Država: ZDA
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
Dolžina: 112',  Imdb
Žanri: Drama, Misterij, Triler
Slo recenzija: Mladina, RTV SLO MMC, Filmstart
Režija: Tate Taylor
Scenarij: Erin Cressida, Paula Hawkins (knjiga)
Igrajo: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans

[SLO]

Via Kolosej


Rachel Watson (Emily Blunt), ki si skuša opomoči po nedavni ločitvi in nekako zapolniti svoje prazne dni, se vsak delovnik z vlakom prevaža z Manhattna in nazaj, molče zreč skozi okno. Sleherno jutro in sleherni večer obuja spomine na dom – mimo katerega pelje njen vlak – v katerem je nekoč živela s svojim možem Tomom (Justin Theroux), ki tam zdaj živi z novo soprogo Anno (Rebecca Ferguson) in njunim otročičkom.
Da se zamoti in pozabi, kako ima njeno življenje čedalje manj pomena, se Rachel osredotoči na prebivalce še ene hiše na poti, na ulici Beckett št. 15, nekaj hiš naprej od njenega nekdanjega doma. Na tem naslovu – ne zavedajoč se, da ju hrepeneče opazuje popolna neznanka – na videz popolni zakonski par Megan (Haley Bennett) in Scott (Luke Evans) živi svoje predmestno življenje.
Med krepkimi požirki alkohola, ki je postal njen stalni spremljevalec, Rachel več mesecev krade poglede na prelepo Megan in postavnega Scotta, ki pred oknom srkata jutranji kavi in se ob večerih brezbrižno smejita na svoji verandi, pri tem pa si zamišlja, v kako idealnem svetu bržkone živita. Na videz brezskrbna žena je slika tistega, kar si je Rachel trudila biti v zakonu s Tomom; v zakonu, ki ga nikakor ne more pustiti za seboj.
Nekega dne je na poti v mesto Rachel priča dogodku na dvorišču opazovanega zakonskega para, ki jo pretrese do kosti. Kmalu zatem Megan izgine in je domnevno mrtva. Rachel policiji pove, kaj je videla – oziroma kaj misli, da je videla. Toda ali sploh lahko verjame tistemu, kar misli, da je videla, ali pa je v zločin preveč vpletena tudi sama? Ko voajerka prestopi nevarno mejo med zaskrbljenostjo in obsedenostjo, bo bodisi našla morilca… ali pa odkrila, da ima na rokah nedolžno kri.

[ENG]


The Girl on the Train is the story of Rachel Watson's life post-divorce. Every day, she takes the train in to work in New York, and every day the train passes by her old house. The house she lived in with her husband, who still lives there, with his new wife and child. As she attempts to not focus on her pain, she starts watching a couple who live a few houses down -- Megan and Scott Hipwell. She creates a wonderful dream life for them in her head, about how they are a perfect happy family. And then one day, as the train passes, she sees something shocking, filling her with rage. The next day, she wakes up with a horrible hangover, various wounds and bruises, and no memory of the night before. She has only a feeling: something bad happened. Then come the TV reports: Megan Hipwell is missing. Rachel becomes invested in the case and trying to find out what happened to Megan, where she is, and what exactly she herself was up to that same night Megan went missing. [Imdb]


Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar