sreda, 10. maj 2017

Personal Shopper (2016)



Slo naslov: Osebna stilistka
Država: Francija, Nemčija
Jezik: angleščina, francoščina
Leto: 2016
Dolžina: 105',  Imdb
Žanri: Drama, Misterij, Triler
Slo recenzija: Delo, Koridor, RTV SLO MMC
Režija: Olivier Assayas
Scenarij: Olivier Assayas
Igrajo: Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Nora von Waldstätten, Anders Danielsen Lie

[SLO]

Via Liffe


Popotovanje po pariškem modnem svetu z žanrsko izmuzljivo zgodbo o duhovih. Nagrada za najboljšo režijo na festivalu v Cannesu.

Maureen je mlada Američanka, ki v Parizu dela kot osebna nakupovalka in stilistka za zvezdnike. Dekletu se nenadoma začnejo dogajati nenavadne stvari; po mobilnem telefonu dobiva sporočila iz neznanega vira. Bolj kot se trudi priti zadevi do dna, bolj kaže, da sporočila resnično prihajajo iz sveta duhov in so povezana z nedavno smrtjo njenega brata. Zmedena in vse bolj neučakana Maureen mora razčistiti, ali ima res sposobnosti sporazumevanja z duhovi ali pa se je zaradi družinske tragedije začel majati njen stik z resničnostjo.


"Zanima me neskladje med našim notranjim in zunanjim življenjem. Menim, da služba osebnega stilista za zvezdnika najbolj opredeljuje materialistični vidik sodobne družbe. Želel sem vpogled v nekoga, ki se poskuša svojega dela lotiti kar najbolje, obenem pa je vpleten v nekaj drugega, ki ga presega in to je območje njegovih sanj." -Olivier Assayas

[ENG]


A personal shopper in Paris refuses to leave the city until she makes contact with her twin brother who previously died there. Her life becomes more complicated when a mysterious person contacts her via text message.


Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar