četrtek, 18. avgust 2016

Maggie's Plan (2015)



Slo naslov: Maggie ima načrt
Država: ZDA
Leto: 2015
Dolžina: 98',  Imdb
Žanri: Komedija, Drama, Romantični  
Slo recenzija: Mladina, RTV SLO MMC
Režija: Rebecca Miller
Scenarij: Rebecca Miller, Karen Rinaldi (zgodba)
Igrajo: Greta Gerwig, Ethan Hawke, Julianne Moore, Bill Hader, Maya Rudolph

[SLO]

Via Kinodvor

Maggie je živahna in pragmatična tridesetletna Newyorčanka, ki preprosto nima sreče v ljubezni. Odloči se, da bo postala samska mati. Toda njen načrt se kaj hitro spremeni, ko nenadoma spozna Johna, profesorja antropologije, ki se trudi napisati svoj prvi roman. Maggie se v Johna na vrat na nos zaljubi. Toda John je nesrečno poročen z ambiciozno Georgette ...

Duhovita romantična komedija Rebecce Miller ponudi prisrčen in sofisticiran pogled na zamotano drobovje sodobnih ljubezenskih zvez.

iz prve roke


Vedno so me preplavili lepi občutki, če se je občinstvo ob mojih filmih smejalo. Povečini je šlo za drame, zdaj pa sem si mislila, da bi lahko prevesila tehtnico. Tudi v tem filmu je nekaj drame, a mnogo več je komedije. Starejša ko sem, več ko izkusim življenja, večjo potrebo čutim po humorju. Mislim, da komedijo močno potrebujemo. Biti sposoben smejati se samemu sebi in opazovati svet s humorjem je zelo hvaležen način življenja. Ko zorim kot oseba in umetnica, spoznavam, kako globoka je lahko komedija. Prepustila sem se svoji želji, da ljudi s filmom osrečim. /…/ Listala sem po raznih knjigah. Iskala sem nekaj, kar bi dišalo po New Yorku in bi bilo res smešno. Nato sem se seznanila s Karen [Rinaldi] in prebrala njeno zgodbo v zgodbi, ki je bila sijajna predloga za scenarij.
- Rebecca Miller

[ENG]


Maggie's plan to have a baby on her own is derailed when she falls in love with John, a married man, destroying his volatile marriage to the brilliant and impossible Georgette. But one daughter and three years later, Maggie is out of love and in a quandary: what do you do when you suspect your man and his ex wife are actually perfect for each other?

[RT Critics Consensus]


With a typically absorbing performance from Greta Gerwig leading the way, Maggie's Plan gives rom-com sensibilities a smart, subversive twist.


Ocena



1 komentar:

  1. Še vedno dovolj dobro, toda dogodovščine simpatične luzerke Grete počasi postajajo malce monotone. Takšen film težko kritiziraš, z njim ne moreš biti nezadovoljen, čeprav veš, da bo hitro zbledel iz spomina.

    OdgovoriIzbriši