sreda, 19. april 2017

Umi yori mo mada fukaku (2016)

aka After the Storm


Slo naslov: Po nevihti
Angleški naslov: After the Storm
Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2016
Dolžina: 117',  Imdb
Žanri: Drama
Slo recenzija: -
Režija: Hirokazu Koreeda
Scenarij: Hirokazu Koreeda
Igrajo: Hiroshi Abe, Yoko Maki, Kirin Kiki, Taiyo Yoshizawa, Soryo Ikematsu, Satomi Kobayashi, Lily Franky,  Isao Hashitsume, Kanji Furutachi

[SLO]

Via Kinodvor


Ryota nostalgično podoživlja minule dni, ko je užival sloves spoštovanega in nagrajenega avtorja. Danes je le še senca samega sebe; večino denarja, ki ga zasluži kot zasebni detektiv, zapravi za igre na srečo in komajda še lahko plačuje preživnino za sina. Ko mu umre oče, kaže, da je njegovim bližnjim, za razliko od njega, uspelo pustiti preteklost za sabo. Kljub začetnemu nelagodju naveže stike z družino, zdaj pa se mora še potruditi, da ponovno prevzame vajeti nad svojim življenjem. Prvi korak je obnovitev stika s sinom; neka nevihtna poletna noč jima ponudi priložnost za resnično zbližanje.

Japonski režiser Hirokazu Kore-eda v značilnem, lahkotno komičnem slogu obravnava odnos med starši in otroki kot ključ do trajne sreče v človekovem življenju.


»Po očetovi smrti je mati sama živela v stanovanjskem naselju. Ko sem jo obiskal med novoletnimi prazniki, sem pomislil, da bi nekega dne rad posnel film o tem naselju. /.../ Film zajema spremembe v moji duševnosti po smrti staršev, in je najbolj zaznamovan z mojo resnično notranjostjo. Po moji smrti, če bi se znašel pred Bogom ali razsodnikom posmrtnega življenja, ki bi me vprašal: 'Kaj si počel spodaj na zemlji?', bi mu najprej pokazal film Po nevihti.« (Hirokazu Kore-eda)

[ENG]


Dwelling on his past glory as a prize-winning author, Ryota (Hiroshi Abe) wastes the money he makes as a private detective on gambling and can barely pay child support. After the death of his father, his aging mother (Kirin Kiki) and beautiful ex-wife (Yoko Make) seem to be moving on with their lives. Renewing contact with his initially distrusting family, Ryota struggles to take back control of his existence and to find a lasting place in the life of his young son (Taiyo Yoshizawa) - until a stormy summer night offers them a chance to truly bond again. [Written by Indiewire]


Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar