sobota, 30. september 2017

Una (2016)


Slo naslov: -
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Leto: 2016
Dolžina: 94',  Imdb
Žanri: drama
Slo recenzija: -
Režija: Benedict Andrews
Scenarij: David Harrower
Igrajo: Rooney Mara, Ben Mendelsohn, Ruby Stokes, Riz Ahmed

[SLO]

Mlada Una v službi nepričakovano obišče precej starejšega Raya in pri njem išče odgovore. Vendar njuno soočenje razkrije skrivnosti in potlačeno poželenje, ki bi lahko njuno življenje zasukali na glavo.
Zgodba je posneta po dramski igri "Blackbird" avtorja Davida Harrowerja in spremlja pot mlade ženske, ki bi rada dobila nazaj del svoje preteklosti. Pred petnajstimi leti je tedaj 13-letna Una pobegnila s precej starejšim Rayem – to je bil zaradi njene mladoletnosti zločin, zaradi katerega so ga aretirali in poslali v ječo. Po tem, ko naleti na njegovo sliko v neki komercialni reviji, ga Una poišče in se nenapovedano prikaže v njegovi službi. Njen nenadni obisk grozi, da bo uničil Rayevo novo življenje in omajal njeno značajsko gotovost. Na površje pridejo zatajene skrivnosti in zamolčani spomini, ko se Una in Ray podajata v svojo skupno, težavno preteklost. Njuno soočenje sproži neodgovorjena vprašanja ter razkrije potlačeno poželenje; to bo oba pretreslo do obisti. Psihološka drama "Una" se dotika uničujoče oblike ljubezni in se sprašuje, ali je ob tem sploh mogoča odrešitev. -HBO Adria

[ENG]

When a young woman unexpectedly arrives at an older man's workplace, looking for answers, the secrets of the past threaten to unravel his new life. Their confrontation will uncover buried memories and unspeakable desires. It will shake them both to the core.

Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar