sreda, 31. oktober 2018

On Chesil Beach (2017)

Saoirse Ronan in On Chesil Beach (2017)


Slo naslov: Na obali Chesil 
Država: VB
Jezik: angleščina
Leto: 2017
Dolžina: 110'Imdb
Žanri: drama, romantični
Režija: Dominic Cooke
Scenarij: Ian McEwan 
Igrajo: Saoirse Ronan, Billy Howle, Anne Marie-Duff, Adrian Scarborough, Emily Watson, Samuel West


[SLO]

Poletje 1962 v Angliji, eno leto pred velikimi družbenimi spremembami: Beatlomanijo, seksualno revolucijo in veselimi šestdesetimi. Florence in Edwarda, mlad par v zgodnjih dvajsetih letih, spoznamo na njun poročni dan. Ujamemo ju na medenih tednih, ko obedujeta v svoji sobi v zaspanem, zadušljivem hotelu v kraju Chesil Beach v Dorsetu. 

Bolj se približuje trenutek udejanjenja njunega zakona, bolj nesproščen je pogovor in bolj jima je neprijetno. Nazadnje se med njima vname prepir. Florence odvihra iz sobe in iz hotela, Edward gre za njo in njuno prerekanje se nadaljuje na plaži Chesil. 

Iz vrste prizorov iz preteklosti spoznamo njuno različnost ¬– njunega odnosa do življenja, temperamenta in skrajno različnih okolij, iz katerih izhajata. Na usodni poročni dan eden od njiju na plaži sprejme pomembno odločitev, ki za vedno popolnoma spremeni njuno življenje. Film On Chesil Beach je globoka, pronicljiva drama o dveh posameznikih, ki ju je zaznamoval način vzgoje, omejujejo pa ju družbene norme prejšnjega časa.  -Cinemania Group

[ENG]


Adapted by Ian McEwan from his bestselling novel, the drama centers on a young couple of drastically different backgrounds in the summer of 1962. Following the pair through their idyllic courtship, the film explores sex and the societal pressure that can accompany physical intimacy, leading to an awkward and fateful wedding night. 


Ocena



Ni komentarjev:

Objavite komentar