sreda, 31. oktober 2018

Wonderstruck (2017)

Photo by Myles Aronowitz - © Courtesy of Amazon Studios


Slo naslov: Kabinet čudes
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Leto: 2017
Dolžina: 116'Imdb
Žanri: drama, misterij
SLO recenzija: Filmstart, Mladina, RTV SLO MMC
Režija: Todd Haynes
Scenarij: Brian Selznick 
Igrajo: Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams, Millicent Simmonds


[SLO]


V filmu, posnetem po literarni predlogi istoimenske knjižne uspešnice Briana Selznicka, se prepletata zgodbi deklice in dečka, ki ju pot v različnih zgodovinskih obdobjih zanese na iste kraje, kljub časovni oddaljenosti pa si postavljata enaka vprašanja in se spopadata z enakimi strahovi. 
Leta 1927 gluhonema deklica Rose pobegne od doma v New Jerseyju in se odpravi na Manhattan v upanju, da bo tam spoznala svojo vzornico, slavno igralko Lillian Mayhew. Petdeset let pozneje se gluhonemi deček Ben po materini smrti iz rodne Minnesote odpravi v New York, da bi tam poiskal svojega očeta. Režiser spretno vzporeja zgodbi dveh gluhonemih otrok iz dveh različnih zgodovinskih obdobij ter ju tako spoji v simetrično celoto ? v čarobno in brezčasno zgodbo o odraščanju. -Liffe

[ENG]


Based on Brian Selznick's critically acclaimed novel Ben and Rose are children from two different eras who secretly wish their lives were different. Ben longs for the father he has never known, while Rose dreams of a mysterious actress whose life she chronicles in a scrapbook. When Ben discovers a puzzling clue in his home and Rose reads an enticing headline in the newspaper, both children set out on quests to find what they are missing that unfold with mesmerizing symmetry.


Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar