petek, 1. september 2017

Better Call Saul (2015– ) (3.sezona)


Slovenski naslov: Pokličite Saula
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Leto: 2017
Žanri: krimi, drama, komedija  
Dolžina: 10 X 45' , Imdb 
Režija: Vince Gilligan, Peter Gould
Scenarij: Vince Gilligan, Peter Gould, Thomas Schnauz
Igrajo: Bob Odenkirk, Johnatan Banks, Michael McKean, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando 


[SLO]


Zgodba serije Better Call Saul se začne šest let preden Saul Goodman spozna Walterja Whita. Ko ga prvič srečamo, je moškemu, ki bo postal Saul Goodman, ime Jimmy McGill. Kot nepomemben odvetnik išče svojo usodo in trdo dela, da se lahko prebije skozi mesec. Skupaj z Jimmyjem in pogosto proti njemu dela tudi Mike Ehrmantraut, priljubljen lik, ki "odpravlja težave", gledalci pa so ga spoznali že v seriji Kriva pota. Serija sledi Jimmyjevi preobrazbi v moža, ki postavlja besedo "kazen" v "kazenski odvetnik".

Druga sezona se je končala s kar nekaj nepričakovanimi preobrati. Chuck (Michael McKean) je na vsak način bratu želel preprečiti ukvarjanje s pravom, zato ga je namerno ogoljufal in na skrivaj posnel Jimmyjevo priznanje zločina. Mike (Johnatan Banks) pa se je osredotočil na vodjo kartela in sociopata Hectorja Salamanco, a ga je še preden je sprožil pištolo, ustavilo zlovešče posredovanje. S tem so se pojavila vprašanja o drugih nevarnih akterjih v igri.

Nova, tretja sezona govori o preobratih in prelomnicah preobrazbe Jimmyja McGilla (Bob Odenkirk) v Saula Goodmana, zloglasnega kazenskega odvetnika Albuquerquea. Posledice Chuckovega načrta močno preizkušajo meje Jimmyjeve in Kimine odvetniške pisarne in njune sveže ljubezni. Neizogibna grožnja obstoja potisne Jimmyjev moralni kompas do njegovih skrajnih meja. Skozi sezono bomo spoznavali nove like, katerih ozadja osvetljujejo pomenske povezave z zgodbo serije Kriva pota (Breaking Bad). -STA

[ENG]


Series 3 of Better Caul Saul picks up where Series 2 left off and sees Chuck with a potentially incriminating tape recording of Jimmy's confession.

Ocena



Ni komentarjev:

Objavite komentar