četrtek, 2. februar 2012

Naključni trojček št. 15


Wonder Boys



SLO: Zlati fantje
ŽANR: Drama, Komedija 
DRŽAVA:  VB, Nemčija, ZDA
IGRAJO: Michael Douglas, Tobey Maguire, Frances McDormand, Robert Downey Jr., Katie Holmes
REŽIJA:  Curtis Hanson

Grady Tripp je petdesetletni profesor angleščine in pisatelj, ki se sooča s pisateljsko blokado. Dolgih sedem let poskuša dokončati svojo drugo knjigo, a je pritisk po zelo uspešnem prvencu enostavno prevelik. Njegova mlada žena ga je pravkar zapustila, njegova ljubica (šefova žena), v trebuhu nosi otroka, ki je plod njunega skrivnega razmerja. Gradyjevo krizo srednjih let, še dodatno poglablja neučakani založnik in vanj zaljubljena mlada študentka. Gradyjeva edina opora je v resnici njegov najboljši in nekoliko čudaški študent, ki ga nekoliko spominja na mladostniška leta.   


My Name Is Joe



SLO:  Ime mi je Joe
ŽANR:  Drama, Romantični
DRŽAVA:  VB, Španija, Italija
IGRAJO: Ken Loach
REŽIJA:  Peter Mullan, Louise Goodall, David McKay, Gary Lewis

Joe je zdravljeni alkoholik sredi tridesetih, ki želi pozabiti neslavno preteklost in začeti znova. Zato prevzame vlogo trenerja najslabše nogometne ekipe v mestu, ki je sestavljena iz problematičnih fantov in zgub, ki skozi nogometno igro poskušajo najti smisel življenja in se ogniti težavam. Joe s posebno naklonjenostjo gleda na bivšega narkomana Liama, ki prav tako poskuša obrniti novi list, toda sence preteklosti mu še vedno ne dovoljujejo normalnega življenja. Liama in njegovo ženo obiskuje socialna delavka Sarah, ki pritegne Joejevo  pozornost. Tudi ona ne ostane hladna, medsebojna naklonjenost kmalu preraste v romantično razmerje.  Joe je srečen kot še nikoli v življenju, a kaj ko živi v okolju, ki požira srečne ljudi.


Dirty Pretty Things



SLO: Umazane lepe stvari
ŽANR:  Krimi, Drama, Triler
DRŽAVA:  VB
IGRAJO: Chiwetel Ejiofor, Audrey Tautou, Sophie Okonedo, Sergi López
REŽIJA:  Stephen Frears

Okwe jev Londonu živeči  ilegalni priseljenc, ki je v domovini bil zdravnik, toda v Angliji dela kot taksist in hotelski uslužbenec. Tako pač je, za številne ilegalne emigrante je delo na črno edina izbira in življenje na socialnem robu tem ljudem pogosto servira marsikakšno neprijetnost. Okwe po naključju odkrije, da je hotel prizorišče trgovanja s človeškimi organi in kmalu po spletu okoliščin in proti svoji volji, tudi sam pristane v umazanih poslih. S pomočjo prijateljice Senay, ki dela v hotelu in je prav tako ilegalka, bo poskušal razkrinkati mrežo prekupčevalcev s človeškimi organi. A to je zelo nevarna naloga, ki jo še dodatno otežujejo predstavniki londonskega urada za priseljence.    

Ni komentarjev:

Objavite komentar