petek, 28. september 2012

Napovedi - End of Watch




Te dni je v ameriške kino dvorane prišla krimi drama End of Watch. Sodelujoča ekipa zbuja dobre občutke, uradni podatki o višini proračuna pa namigujejo, da je zadeva realizirana brez vmešavanja velikih studiev, kar je v zadnjih letih nemalokrat dobro znamenje. Režijo in scenarij podpisuje David Ayer, najbolj znan po svojem scenarističnem prispevku pri odličnem Dan za trening (Training Day, Antoine Fuqua, 2001). Ayer že ima nekaj režiserskih izkušenj - njegova filma Harsh Times (2005) in Street Kings (2008) sicer nista pretirano odmevala, a sta v mojih knjigah registrirana kot povsem spodobna predstavnika krimi žanra. Zgodba se vrti okoli dveh policistov, igrata ju Jake Gyllenhaal in večno podcenjeni Michael Peña, ki v rutinski kontroli pripadnikom zloglasnega losangeleškega kartela zasežejo orožje in denar. Neizkušena policista se med aretacijo kriminalcev ne zavedata, da si s takšno akcijo podpisujeta  smrtno obsodbo. Po petih minutah slave partnerja spoznata, da je na kocki veliko več, kot njuna osebna varnost. Zelenca sta nevede, v nezavidljiv položaj spravila tudi njuni družini.          



Žanr: Krimi, Drama, Misterij
Režija: David Ayer
Igrajo: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick, Natalie Martinez






2 komentarja:

  1. Malo kateri film komaj čakam za pogledat.
    Ta je definitivno eden izmed tistih, ki jih nestrpno pričakujem. Ponavadi je tako, da so pričakovanja velika, rezultat pa bolj slab. A imam občutek, da tukaj ne bo tako. Vsaj upam, no:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvi odzivi so kar solidni.
    Sicer je Ayer na ulicah L.A.-ja na domačem terenu (tam je odraščal) in je že dokazal, da mu rekonstrukcija tamkajšnjega sveta žandarjev in ravbarjev dobro leži.

    OdgovoriIzbriši