nedelja, 12. maj 2013

Naključni trojček št. 16


Atanarjuat



Kanada, severnozahodna obala otoka Baffin, kjer vladata večni led in sneg. Na otoku živi le nekaj več kot tisoč prebivalcev, tradicija je močno prisotna. V mali inuitski (eskimski) skupnosti živita dva brata, starejši in močnejši Amayjuag ter mlajši in spretnejši Atanarjuat. Vaški poglavar Oki ju skuša spreti, saj se mu je dekle, ki mu je bilo obljubljeno, zaradi tradicionalnih pravil izmuznilo iz rok. Poglavar s svojim početjem vnaša nemir in razdira harmonijo, ki je nekoč vladala v mali skupnosti.  (Vir: Napovednik.com) 

SLO: Atanarjuat: hitri tekač
DRUGI NASLOVI: Atanarjuat: The Fast Runner
IMDB 
ŽANR: Drama, Fantazijski
DRŽAVA:  Kanada
IGRAJO: Natar Ungalaaq, Sylvia Ivalu, Peter-Henry Arnatsiaq, Lucy Tulugarjuk
REŽIJA: Zacharias Kunuk



Secrets & Lies



Temnopolta posvojenka želi odkriti, kdo je njena resnična mati. Ugotovi, da je to Cynthia, neporočena belka srednjih let, ki živi v zanemarjeni hiši v predmestju. Nepričakovan telefonski klic Cynthiji odpre stare rane, a končno le privoli v srečanje. Izgubljena hči ji prinese svežino in nekaj sreče v njeno sivo življenje, zato jo želi predstaviti svojim najbližjim. (Vir: Gremovkino.si)

SLO: Skrivnosti in laži
ŽANR: Drama
DRŽAVA: VB  
IGRAJO: Marianne Jean-Baptiste, Brenda Blethyn, Timothy Spall, Phyllis Logan
REŽIJA: Mike Leigh

13 Tzameti



Sébastien je mlad priseljenec, ki z družino živi v revnem mestecu v zakotnem delu Francije. Po naključju v roke dobi pismo, naslovljeno na pravkar umrlega soseda, v njem pa so skrivnostna navodila, ki bi ga lahko pripeljala do pravega bogastva. Zaradi neskončne želje po begu iz revščine Sébastien prevzame identiteto mrtveca in sledi navodilom, ki ga pripeljejo v odročno zapuščeno vilo, kjer mrgoli bogatašev. Čeprav se mu ne sanja, kaj naj bi tam počel, je kmalu prisiljen sodelovati v igri, v kateri bogataši stavijo ogromne zneske, medtem ko Sébastien in drugi v želji po velikem zaslužku skušajo svojo usodo v nenavadni izvedbi ruske rulete … (Vir: Premiera.si)

SLO: 13
IMDB 
ŽANR: Krimi, Drama, Triler 
DRŽAVA: Francija 
IGRAJO: George Babluani, Aurélien Recoing, Pascal Bongard, Fred Ulysse
REŽIJA: Géla Babluani

3 komentarji:

  1. Filmoljub, se strinjam. Zelo močan film.

    OdgovoriIzbriši
  2. 13 Tzameti sem videl pred 100 leti in vem, da je naravnost odličen! V kratkem ga želim videti še enkrat, ja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanimivo je to, da Babluani potem gre posneti ameriški rimejk, ki je proti izvirniku čisto sranje.

      Izbriši