sobota, 4. maj 2019

Long Shot (2019)

Charlize Theron and Seth Rogen in Long Shot (2019), Foto: Imdb


Slo naslov: Zapelji me, če me moreš
Država: ZDA 
Jezik: angleščina 
Leto: 2019
Dolžina: 125' ,  Imdb
Žanri: komedija, romantični
Režija: Jonathan Levine
Scenarij: Liz Hannah, Dan Sterling
Igrajo: Charlize Theron, Seth Rogen, June Diane Raphael, O'Shea Jackson Jr., Ravi Patel


Originalni naslov (Long Shot) je zelo nadvse primerna izbira za romantično komedijo Zapelji me, če me moreš, ki nas hoče prepričati, da je napočil čas za prvo ameriško predsednico, ter da je Seth Rogen lahko ustrezna partija za Charlize Theron. Možen, a vseeno malo verjeten scenarij, toda Jonathan Levine (The Wackness, 50/50) in ekipa za in pred kamero vseeno uspejo najti pristop in okoliščine, v katerih nam lahko prodajo prav takšno zgodbo.

Theronova igra priljubljeno ameriško državno sekretarko Charlotte Field, ki ima dobre možnosti za kandidaturo na naslednjih predsedniških volitvah. Aktualni predsednik (Bob Odenkirk) je namreč pred predsednikovanjem bil drugorazredni igralec, ki bo po koncu mandata poskušal uresničiti svoje igralske ambicije. S svojo namero je seznanil državno sekretarko in jo hkrati obvestil, da na volitvah lahko pričakuje podporo iz njegovega tabora. Smisel za humor je izmed slabših strani Fieldove in ta segment njene javne podobe bodo poskušali izboljšati s priključitvijo pravkar odpuščenega novinarja Freda Flarskyja (Seth Rogen), ostrobesednega kolumnista, ki v svojih člankih na humoren način secira pereča družbena vprašanja. Obenem ni nepomembno, da je predsedniška kandidatka v najstniških letih bila njegova varuška. Fredova prva simpatija in punca, ob kateri je prvič začutil nekontrolirano vznemirjenje v predelu mednožja. 
     
To je recept za komično romanco o idealističnem novinarju in ambiciozni političarki, ki ne bi mogla biti bolj različna in prav iz nasprotij, ki izhajajo iz njunih različnih življenjskih nazorov, zgodba sprva črpa večino komičnih utrinkov. Zapelji me, če me moreš je film, ki se ne jemlje resno in  nekaj podobnega zahteva tudi od gledalca. Jasno je, da določene situacije niso in ne morejo biti življenjske, toda če se zgodbe lotimo skozi prizmo čiste zafrkacije, vse skupaj postane bolj zabavno. Kemija med Theronovo in Rogenom je presenetljivo dobra, komične dialoške domislice pa so ravnomerno razporejene znotraj nekoliko predolgih 120 minut. 

Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar