nedelja, 21. februar 2016

Irrational Man (2015)
Slo naslov: Nerazumen človek
Država: ZDA
Leto:2015
Dolžina: 95',  Imdb
Žanri: Drama, Misterij
Slo recenzija: MladinaMMC RTV SLO
Režija: Woody Allen
Scenarij:Woody Allen
Igrajo: Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey,Jamie Blackley [SLO]

Film Nerazumen človek v režiji Woodyja Allena govori o trpečem profesorju filozofije, ki si z dejanji povrne voljo do življenja. 

Profesor filozofije Abe Lucas (Joaquin Phoenix) je čustveno na dnu in nikakor ne najde veselja v življenju. Občutek ima, da je vse, kar je kdaj počel, vse od političnega aktivizma do poučevanja, povsem brez smisla. Ko začne poučevati na kolidžu v majhnem mestu, se zaplete z dvema ženskama: Rito Richards (Parker Posey), osamljeno profesorico, ki si želi, da bi jo rešil iz nesrečnega zakona, in Jill Pollard (Emma Stone), njegovo najboljšo učenko, ki postane njegova najboljša prijateljica. Čeprav je Jill še vedno zaljubljena v fanta Roya (Jamie Blackley), se ne more upreti Abovi trpeči in umetniški duši ter eksotični preteklosti. Ko Abe pokaže znake duševne neuravnovešenosti, je Jill le še bolj očarana. Pove mu, da si želi biti z njim, a jo zavrne. 

Vse se spremeni, ko po naključju slišita pogovor neke ženske. Abe sprejme odločitev, zaradi katere ponovno zaživi življenje. Vendar to sproži niz dogodkov, ki bodo za vedno zaznamovali njega, Jill in Rito.

[ENG]

When a burned-out, brilliant professor - one who believes in lessons from life rather than textbooks - takes a job at a small college, everyone there is abuzz. He becomes involved with a teacher as well as a precocious student, but it takes a dramatic, existential act to turn his life around and make him see the world through a much rosier and more positive perspective.


Ocena:


Ni komentarjev:

Objavite komentar