petek, 19. februar 2016

The Visit (2015)




Slo naslov: Obisk
Država: ZDA
Leto: 2015
Dolžina: 94',  Imdb
Žanri: Grozljivka, Triler
Slo recenzija: Filmoljub, Mladina, MMC RTV SLO
Režija: M. Night Shyamalan
Scenarij: M. Night Shyamalan
Igrajo: Olivia DeJonge, Ed Oxenbould, Deanna Dunagan, Peter McRobbie, Kathryn Hahn


[SLO]

Glavna junaka trilerja OBISK sta 15-letna Becca in njen mlajši brat Tyler. Oba se z izgubo očeta, ki je po ločitvi prekinil vse vezi z družino, spopadata na svoj način. Becca se posveča snemanju amaterskih filmov, saj globoko verjame v moč gibljivih slik, Tyler pa je nadobudni raper, ki se ob pomoči številnih ritualov bori s svojo obsesivno-kompulzivno motnjo. 

Brat in sestra še nikoli nista spoznala svojih starih staršev po materini stani, zato se razveselita priložnosti za vikend izlet na njuno odmaknjeno kmetijo v Pensilvaniji. Nadejata se, da bosta končno izkusila tisto, kar jima je vsa ta leta manjkalo: brezpogojno ljubezen babice in dedka ter njuno neskončno razvajanje. V načrtu imata tudi iskanje odgovora na vprašanje, zakaj je mama čakala toliko časa, da jih spozna. 

Tako se vkrcata na vlak in začneta popotovanje v odročne kotičke pensilvanskega podeželja. Oborožena vsak s svojo kamero beležita vse trenutke te avanture. Sprva je srečanje med vnukoma in starima staršema prisrčno, četudi ju pričaka nekaj nenavadnih pravil. Najbolj čudaška je zapoved, da svoje sobe po 21.30 ne smeta zapuščati. 

Becca in Tyler kmalu ugotovita, da sta ostarela babica in dedek vpletena v nekaj izjemno motečega in zaskrbljujočega. Njune možnosti za srečno vrnitev domov pa se z vsakih dnem drastično manjšajo. 
(vir: www.cineplexx.si) 

[ENG]


Two children are sent to their grandparents house to spend a week with their grandparents while their single mom goes on a relaxing vacation with her boyfriend. One of the kids, Becca, decides to film a documentary about her grandparents in order to help her mom reconnect with her parents and also find out some things about her parents as well. While filming the documentary, however, Becca and her little brother, Tyler, discover a dark secret about their grandparents.

Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar