sreda, 13. marec 2019

Three Identical Strangers (2018)

David Kellman, Robert Shafran, and Eddy Galland in Three Identical Strangers (2018), © Newsday LLC


Slovenski naslov: -
Država: VB
Jezik: angleščina
Leto: 2018
Žanri: dokumentarni
Dolžina: 96' Imdb 
Režija: Tim Wardle
Scenarij: Tim Wardle
Igrajo: Edward Galland, David Kellman, Robert Shafran 



Začetek šolanja na kolidžu za večino mladih Američanov in njihovih sovrstnikov drugod po svetu pomeni dokončen prehod v odraslost. To je čas, ko prvič zares zapustijo domače gnezdo in začnejo samostojno pot v kakšnem izmed univerzitetnih mest. Toda Bobby Shafran kljub temu ni mogel vedeti, kako korenito se bo njegovo življenje spremenilo, ko je naložil stvari v starega volva in se odpeljal proti 200 kilometrov oddaljeni univerzi. 

Da se dogaja nekaj čudnega je začutil že ob prihodu v študentski kampus – številni študentje so ga pozdravljali in mladeniču ni bilo jasno, zakaj so vsi tako prijazni, oziroma zakaj je se do njega vedejo, kot da ga poznajo. In med tem ko je Bobby začudeno poskušal ugotoviti, zakaj ga vsi kličejo Eddy, pred njim se je prikazal študent, ki je lani bil sostanovalec nekoga, ki mu je očitno bil na las podoben. Tu so stvari začele dobivati smisel in ker je Bobby vedel, da je posvojen, rešitev uganke je bila na dlani. Bobby je že nekaj ur kasneje stal pred svojim identičnim dvojčkom Eddyjem in glede na naslov dokumentarca ni težko predvideti, da se bo v zgodbo kmalu vključil še tretji brat David.

Sledil je pravi medijski cirkus, v katerem sta trije identični tujci postali prava nacionalna atrakcija. Trojčke so kmalu zasuli z vabili za gostovanja v različnih tv šovih in bratje so hitro postali prave medijske zvezde. Fantje so se hitro ujeli, življenje v soju luči jim je godilo, na valu navdušenja ameriške javnosti so kmalu začeli živeti skupaj in v New Yorku celo odprli lastno restavracijo. V tem delu zgodbe me je že počasi začel utrujati senzacionalizem, s katerim so mediji in celo avtorji dokumentarca prezentirali zgodbo treh bratov in začel sem se spraševati, ali je to dejansko vse, kar mi lahko ponudi naslovna zgodba. 

Za izkazano potrpljenje sem nagrajen v nadaljevanju, saj je štorija treh bratov ločenih ob rojstvu po slabšem uvodu iz minute v minuto postajala zanimivejša. Že dejstvo, da posvojiteljem in posvojencem nihče ni povedal nič o obstoju najbližjih sorodnikih je neetična, toda ozadje celotnega primera je še veliko bolj zapleteno in tako zelo neverjetno,  da se bom raje vzdržal od nadaljnjega razkrivanja podrobnosti. Povedal bom le, da film po prvi tretjini vstopi v fazo, v kateri zgodba funkcionira kot prvovrstni triler, poln nepričakovanih zasukov in razkritij dolgo varovanih skrivnosti.  

Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar