ponedeljek, 15. februar 2010

Love Happens (2009)


Slovenski naslov: Ljubezen se zgodi
Država: ZDA
Leto: 2009
Žanri: Romantični, Drama
Dolžina:
109 minut, Imdb
Režija: Brandon Camp
Scenarij: Brandon Camp, Mike Thompson
Igrajo: Jennifer Aniston, Aaron Eckhart, Martin Sheen, Judy Greer, Sasha Alexander, Dan Fogler

Včasih se zgodi, da imam čas za ogled kakega filma, a nisem skoncentriran preveč za kakšen »resen« produkt filmske industrije. Takrat posežem po filmih, za katere vem, da me ne bodo presenetili. Filme, ki sem jih že videl, v neki drugi preobleki, igrali so drugi igralci, nekdo drug je režiral ... In o čem govori Love Happens?

Najprej bomo povedali kdo je moški v tej zgodbi. Burke (Aaron Eckhart) je uspešen motivacijski predavatelj, napisal je knjigo na temo samopomoči in samozavesti, namenjeno osebam, ki ji prav tega primanjkuje. In takih je seveda veliko. In kdo je dekle? Eloise (Jennifer Aniston) je ravnokar postala samska lastnica manjše cvetličarne. Samska je zato, ker ne prenese več laži. Fant jo je vedno znova varal, zato ga dokončno zapusti. In takrat v mesto pride Burke, ki mu prikupna cvetličarka pade v oči. Ta ga sprva zavrne, a Burke ni človek, ki se zlahka preda. Burke ostaja v mestu le nekaj dni. Ali teh nekaj dni bo dovolj za romanco?

Jennifer Aniston je že neštetokrat videna v vlogah podobnega tipa in Aaron Eckhart, ki se je v takšni vlogi že preizkusil (No Reservations), sta gonilni sili tega slabega filma. In če je Anistonova že nastopila v kar nekaj podobno romantično-komično-nezanimivih filmih, bi to za Eckharta bolj težko zatrdil, razen v že omenjenem »No Reservations«. Kemije med glavnimi liki ni, scenarij je bedast, humorja, ki ga potrebuje vsak podoben film, skorajda ni. Nelogična zgodba, v kateri zagrenjen in obupan mož, ki se ne more sprijazniti s smrtjo svoje žene, lahko postane motivacijski guru in o tem napiše celo uspešno knjigo, zraven pa osvoji srce prikupnega dekleta, je tako verjetna, kot sneg v juliju. 20 minut predolg film, ki obtiči med dramo in romantiko, je dolgočasen izdelek, ki bo šel zelo hitro v pozabo, kam tudi upravičeno sodi. Vsi dvomi, ki sem jih imel pred ogledom, so bili upravičeni.

Ocena: 3.5/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar