torek, 9. februar 2010

The Other Man (2008)


Slovenski naslov: Drugi moški
Država: ZDA; VB
Leto: 2008
Žanri: Drama
Dolžina: 88 minut, Imdb
Režija: Richard Eyre
Scenarij: Richard Eyre, Bernhard Schlink
Igrajo: Liam Neeson, Laura Linney, Antonio Banderas, Romola Garai

Richard Eyre nam je doslej že serviral nekaj odličnih filmov (Iris, Stage Beauty, Notes on a Scandal). Ob pogledu na režiserjevo ime in igralsko zasedbo, sem se kljub slabi oceni na Imdb odločil za ogled. Saj veste najbolj je če se sami prepričate, kaj je res in kaj ne.

The Other Man je zgodba o človeku (Liam Neeson), ki odkrije, da njegova soproga (Laura Linney), nima oči samo zanj. V roke mu pride ženin prenosnik. Na prenosniku so obremenilne slike. Slike njegove žene in ljubimca (Antonio Banderas) v hotelski sobi. Sliko so takšne narave, da dvomov ni. Žena je modna oblikovalka, dizajnira čevlje in veliko potuje. Zato ji ni bilo težko ohraniti skrivnost. Za človeka, ki neizmerno in brezpogojno ljubi svojo ženo, je to hud udarec. Udarec, od katerega se bo težko opomogel. Kaj opomogel. Še obseden bo postal. Želi spoznati ženinega ljubimca. Želi vedeti, kdo je on? Kakšen je? Kaj je ljubezen njegovega življenja našla v tem človeku? Izsledi ga v Milanu in se odpravi na nenapovedano srečanje.

Ko sem prvič prebral osnovni zaplet, prva asociacija je bila »Taken 2«. A če vemo kdo je režiral , je to bilo malo verjetno. Potem sem mislil da si bom vendarle lahko ogledal solidno triler-dramo. In sem si jo ogledal, toda, ta film je daleč od solidnega. Je tako dolgočasen in nezanimiv, da boste tudi na Hallmarku z lahkoto našli kopico veliko boljših TV-filmov. Zgodba o tem, kako bosta ljubimec in mož našla skupen jezik in vse zaradi tega, ker oba neizmerno ljubita isto žensko, je neprepričljivo bebasta. Eyre je tokrat ustrelil popolnoma mimo. The Other Man je film , ki si ga vsi sodelujoči bodo želeli čimprej pozabiti. Jaz tudi, kar ne bo preveč težko.

Ocena: 3/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar