nedelja, 2. oktober 2011

Naključni trojček št. 13


Kinamand (2005)



SLO: Kitajec
ENG: Chinaman
IMDB  
ŽANR:  Drama
DRŽAVA:  Danska, Kitajska
IGRAJO: Bjarne Henriksen, Vivian Wu, Lin Kun Wu
REŽIJA:  Henrik Ruben Genz

Keld je vodovodar, ki ga je pred kratkim zapustila žena. Dovolj je imela njegove pasivnosti in lenobe, zato si je našla novega ljubimca in odšla. Od bivšega moža ne zahteva veliko, le 8000 € odpravnine, kot nadomestilo za skupno stanovanje. Zdaj, ko je brez žene, se Keld mora znajti za hrano, zato začne obiskovati kitajsko restavracijo in naveže prijateljski odnos s kitajskim lastnikom Fengom. Ta mu ponudi denar za poplačilo dolga bivši ženi, če poroči njegovo sestro Ling, ki bi tako prišla do dovoljenje za delo in bivanje na Danskem.   

Wolke 9 (2008)



SLO:  V devetih nebesih
ENG: Cloud 9
IMDB   
ŽANR: Drama, Romantični
DRŽAVA:  Nemčija
IGRAJO: Ursula Werner, Horst Rehberg , Horst Westphal
REŽIJA:  Andreas Dresen

Inge je šivilja v šestdesetih, poročena že več kot trideset let. Z možem živita umirjeno, rahlo dolgočasno življenje, njun odnos je z leti prerasel v rutinsko sobivanje. Inge nekega dne odnese popravljene hlače 76-letnemu Karlu, nekaj »veselih« pogledov je dovolj, da Inge in Karl končata objeta v postelji. Inge se nato vrne vsakdanjemu življenju, toda Karl je še vedno v njenih mislih. Inge se počuti zelo dobro, strastno druženje s Karlom ji povrne nasmeh na obraz in veselje do življenja, a  je obenem začnejo razžirati občutki krivde. 

Tsotsi (2005)



SLO:  Tsotsi
IMDB  
ŽANR: Krimi, Drama
DRŽAVA:  VB,  J.Afrika
IGRAJO: Presley Chweneyagae, Mothusi Magano, Israel Makoe
REŽIJA: Gavin Hood

Šest dni v življenju mladega gangsterja, ki neki ženski ukrade avto, z avtom pa dobi nepričakovano »darilo,« ko spozna, da na zadnjem sedežu spi dojenček. Tsotsi je vodja mladoletniške tolpe, ki se nepričakovano znajde v starševski vlogi. Ker ne želi, da bi dojenček umrl, poskuša skrbeti zanj, njegovo druženje z otrokom v njem začne prebujati pozabljene občutke človečnosti in sočutja. Tstotsi počasi spoznava, da njegova duša vendarle ni tako temna, da se tudi v njem skriva nekaj dobrega. Oskar za najboljši tujejezični film. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar