četrtek, 7. januar 2010

Chugyeogja (2008)


Slovenski naslov: Zasledovalec (The Chaser, int.title)
Država: J. Koreja
Leto: 2008
Žanr: Krimi, Triler, Drama
Dolžina: 125 minut, Imdb
Režija: Na Hong-jin
Scenarij: Won-Chan Hong, Shinho Lee
Igrajo: Yun-seok Kim, Jung-woo Ha, Yeong-hie Seo, In-gi Jung,
Hyo-ju Park


Jun-Ho je nekoč bil policijski detektiv. Odpuščen je bil zaradi korupcije. Trenutno vodi agencijo, ki ponuja dekleta na klic. Letake s številkami, dobite zataknjene za brisalci vašega avta. Tako se temu streže v Južnokorejskem glavnem mestu. Jun-Ho je v primanjkljaju, kar se tiče "delovne sile". Nekaj njegovih deklet je izginilo, kmalu zatem ko jih je nabavil, (beri kupil), še preden so se vložena sredstva "amortizirala".
Sumi, da so dekleta pobegnila, ali jih je ugrabil kak konkurenčni zvodnik. Mi-jin, čeprav bolna, mora v službo, saj je deklet premalo. Jun-Ho napoti Mi-jin na nek naslov, številka naročnika se mu zdi znana. Začne pregledovati knjige ... Vsa dekleta ki jih pogreša, je nazadnje poklicala ista stranka. Vroča sled je tukaj ...

Zasledovalec je režiserski debi Na Hong-jina. Film je posnet po resnični zgodbi, o južnokorejskem serijskem morilcu in kanibalu, Yoo Young-chulu, ki je med letoma 2003 in 2004 brutalno ubil enaindvajset ljudi, predvsem prostitutk. Prav ste prebrali, nekatere žrtve je tudi pojedel. Zasledovalec je brutalen, resničen in odlično uravnotežen film. Nazorno pokaže nesposobnost policije, luknje v pravnem sistemu, pa tudi človeške obraze ljudi, s socialno-moralnega roba. Zvodnik in nekoč pokvarjen policaj, le ima srce. Tudi prostitutka je lahko skrbna mati, otroci ki odraščajo v takem okolju so lahko zelo bistri. Film, ki po mojih merilih deluje odlično na vseh ravneh. Odlična igra, vrhunska režija, zgodba, ki te priklene na sedež in te ne pusti ravnodušnega. Po tem filmu nestrpno čakam, česa se bo zdaj lotil 35-letni, Na Hong-jin. Čakam in upam, da bo ostal v tako dobri formi. Američani so seveda, že odkupili pravice za remake.

Ocena: 9.0/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar