četrtek, 21. januar 2010

In Search of a Midnight Kiss (2007)


Slovenski naslov: Ni naslova
Država: ZDA
Leto: 2007
Žanri: Komedija, Romantični
Dolžina: 90 minut, Imdb
Režija: Alex Holdridge
Scenarij: Alex Holdridge
Igrajo: Scoot McNairy, Sara Simmonds, Brian McGuire, Katy Luong



29-letni Wilson (Scoot McNairy) se je nekaj mesecev nazaj preselil v Los Angeles. Za njim je najslabše leto njegovega življenja. Dolgoletna punca ga je pustila, zato se je odločil oditi in poskusiti srečo v LA-ju. Kot vsi ki pridejo v mesto angelov, je tudi on imel napisan scenarij, ki je po njegovem
mišljenju obetal, a so mu ga nekaj dni po prihodu, skupaj z notesnikom ukradli. Živi skupaj Jacobom in Min, ki sta par in njegova prijatelja.

Wilson deluje kot kup nesreče, ko leži v postelji, odločen, da bo novoletni večer preživel v postelji. Ker mu je dolgčas, se malo igra in v photoshopu obdeluje sliko Min. Njen obraz prilepi na telo neke nage ženske in se ob pogledu na monitor samozadovoljuje. Takrat v sobo vstopita Jacob in Min.
Se lahko človek še bolj poniža? Jacob mu ne zameri preveč, ker je za navdih uporabil njegovo
punco, Min se pa njegovo početje zdi simpatično. Lahko bi rekli, da ji celo ugaja. Takrat se odločita, da je skrajnji čas, da Wilson dobi kakšno punco, ter ga prepričajo naj odda oglas, na spletni strani za osebne stike in zmenke.

In tako se spoznata Vivian (Sara Simmonds) in Wilson. Zmenek na slepo, pač. Po začetnih 10 minutah, kolikor mu nameni Vivian, (čez nekaj minut pride že naslednji kandidat), se možnosti za uspeh se ne zdijo ravno velike. Ko Vivian naslednjega kandidata hitro zavrne, se odloči, da mu ponudi dodatne dve uri. Dve uri ima, da jo prepriča, da je prava izbira.

Čeprav so vzporednice z Linklaterjevim "Before Sunrise" zelo očitne, je film dovolj samosvoj, da ga ne smemo obravnavati kot še eno variacijo Linklaterjevega filma. Pametni, zanimivo napisani dialogi in odlična igra McBairyja in Simmondsove, dvigneta ta film, nad povprečje žanra
romantično-komičnih izdelkov. Zanimive lokacije snemanja in odlično delo režiserja in scenarista Alexa Holdridga, ustvarjajo pri gledalcu občutke, ki so tako pristni in življenjski. Zlahka se vživimo v like, se zavedamo njihovih emocij in se popolnoma posvetimo dogajanju na zaslonu.

Ocena 7.5/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar