sreda, 13. januar 2010

Spread (2009)


Slovenski naslov: Ni naslova
Država: ZDA
Leto: 2009
Žanri: Drama, Romantični
Dolžina: 97 minut, Imdb
Režija: David Mackenzie
Scenarij: Jason Dean Hall
Igrajo: Ashton Kutcher, Anne Heche, Margarita Levieva, Sebastian Stan, Rachel Blanchard, Sonia Rockwell

Los Angeles je mesto, kjer mladi in nadebudni Američani, pridejo iskati ameriške sanje. Saj vemo, v LA-ju je Hollywood, največja tovarna sanj na svetu. Med mladimi dekleti in fanti, ki se preživljajo na takšne in drugačne načine, najdemo tudi Nikkija (Ashton Kutcher). Niki je playboy, žigolo, moška kurba, če hočete. Čeprav za svoje usluge ne zahteva plačila, se kot pijavka pripije na svojo, navadno premožno gostiteljico in od nje črpa finančne sokove.

Ideja ni nova, nekaj takega smo že večkrat videli. Podobne stvari je počel Richard Gere v Ameriškem žigolu ali še bolj nazaj v preteklost, Michael Caine, leta 1966, v Alfiju. Nikkijeva rutina je obisk razvpitih zabav, kjer spretno poišče svojo naslednjo žrtev. Ko na neki zabavi spozna Samantho (Anne Heche), premožno odvetnico, se preseli k njej. Sledi nekaj dni intenzivnega seksa, glavna igralca pa nista prav nič sramežljiva in pokažeta veliko kože.

Čeprav je bil zelo zaseden z obdelovanjem odvetnice, Nikki si po njenem odhodu na službeno pot, privošči neznano dekle, nekje vmes, pa se še zaljubi v mlado natakarico Heather.
Pozneje se izkaže, da je Heather v istem poslu kot Nikki. Karakterizacija likov je slaba, vloga Heather je nesmiselna, prav tako vsi dogodki povezani z njo. Playboy izgubi glavo zaradi punce, ki uporablja njegove fore. Sam ni zmožen obdržati enega samega prijatelja in je po naravi neodgovoren lenuh. Vse to naredi romantični del filma, neprepričljiv. No, ni vse tako slabo. Dobra stran tega filma, je vsekakor Anne Heche. Pri filmih, Young Adam (2003) in Hallam Foe (2007), se je režiser, David Mackenzie veliko bolje odrezal, tukaj pa nekako, ne najde prave formule.


Ocena: 5/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar