četrtek, 21. januar 2010

The Rebound (2009)


Slovenski naslov: Ni naslova
Država: ZDA
Leto: 2009
Žanri: Komedija, Romantični
Dolžina: 95 minut, Imdb
Režija: Bart Freundlich
Scenarij: Bart Freundlich
Igrajo: Catherine Zeta-Jones, Justin Bartha, Megan Byrne, Kelly Gould


Sandy (C. Zeta-Jones) je razočarana gospodinja z univerzitetno izobrazbo, mati dveh otrok. Razočarana ko ugotovi, da mož skače čez plot. Na računalniku po naključju najde posnetek. Na posnetku soseda oralno zadovoljuje njenega moža. In potem sledi ločitev. Sandy se odpravi v New York in sabo vzame otroka. Vsaj en kliše ni uresničen, tokrat dom zapustijo žena in otroka, ne pa nezvesti moški. Ta ostane doma.

Od tukaj naprej, se vrstijo klišeji, kakšnih smo vajeni v romantičnih komedijah.Takoj po prihodu spozna Arama (Justin Bartha), ki dela v kavarni. Aram je 25-letni romantik, katerega je pravkar pustila francoska mrha, ki se je poročila z njim samo zato, da dobi Zeleno karto. Seveda, Aram in Sandy postaneta ljubimca. Kako? Ja, Sandy je vmes dobila službo, dobro plačano službo in lahko si privošči varuško za otroka. Varuška postane, ja verjetno ste uganili, Avram. In zakaj sta postala ljubimca? Zato ker so vsi drugi kandidati popolnoma neprimerni (kako priročno). Zraven paše tudi prijateljica glavne junakinje, za katero se vedno sprašujem, kakšna je za vraga, njena funkcija v samem filmu? Ja, vsaka normalna ženska mora imeti najboljšo prijateljico.

Da za ta film obstaja še upanje, de se bo proti koncu izvlekel v nekaj vrednega 90 minut pred TV-jem, sem začel upati med 60. im 85 minuto. Takrat dobimo občutek da film obrnil ploščo in postal življenjski, realističen, takšen, kakšen bi lahko bil, če bi avtor ubral drugačno pot. In kar dobro je izpadlo, teh 20-25 minut. Potem pa konec, ki vse pokvari in vrne film na raven, na kateri je bil že od samega začetka. V sivo povprečje hollywoodske romantične komedije.


Ocena: 5/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar