ponedeljek, 22. marec 2010

Malice in Wonderland (2009)


Slovenski naslov: Ni naslova
Država: VB
Leto: 2009
Žanri: Akcija, Fantazijski, Krimi, Drama, Romantični
Dolžina: 87 minut, Imdb
Režija: Simon Fellows
Scenarij: Jayson Rothwell
Igrajo: Maggie Grace, Danny Dyer,Nathaniel Parker.

Britanski mali, neodvisni filmi so zadnje čase v razcvetu in med njimi se najde tudi kakšen soliden filmček. Zadnje čase je zelo aktiven tudi Danny Dyer, znani angleški tv-obraz, ki se zadnje čase vse bolj posveča igranemu filmu. Nekaj mesecev nazaj sem videl všečni »Doghouse« in zato sem dal priložnost tudi Malice in Wonderland.

Variacijo na temo »Alica v čudežni deželi« je režiral dokaj neznani Anglež Simon Fellows. Takoj na začetku Alice (Maggie Grace) nekdo preganja na londonski podzemni železnici. Ko iz podzemne steče ven na cesto, skoči pred taksi, zato jo ta podre. Taksistu Whiteyu (Danny Dyer) se zelo mudi. Dekle je v nezavesti, zato jo odloži v taksi in odpelje. Ko se tej vrne zavest, ne ve niti svojega imena, niti kaj tu počne, skoraj nič. Whitey ji ponudi tabletke ki ji bojo pomagale pri glavobolu in vrnitvi spomina. Nato jo odloži na avtobusni postaji in gre iskati darilo za mafijskega šefa, ki organizira veliko zabavo ob svoji vrnitvi iz zapora. Spotoma na tv-ju opazi sporočilo: »Ugrabljena mlada američanka Alice, za morebitno pomoč in informacije pri iskanju premožna družina ponuja 10 milijonov $.« Ko zagleda sliko spozna, da je to dekle, ki jo je pred kratkim pustil na avtobusni postaji.

 
Močnimi surrealistični elementi v sami zgodbi so večji del filma nezanimivi in moteči. Svoje prispeva tudi čudaška atmosfera in  galerija stranskih likov, ki želijo biti čudaško zanimivi, a so pri svojem početju neuspešni. Zmedeno dekle se odpravi na odisejado, na kateri ji uspe pobegniti iz bordela na kolesih, povrniti spomin in se zaljubiti v disfunkcionalnega taksista. Ko sem začel s tem  blogom, sem se odločil, da bom za vsak film ki ga bom pogledal, napisal nekaj besed. Tega se sicer držim, toda, slabim filmom bom v prihodnje namenjal manj vrstic. Malice in Wonderland je eden tistih, ki ni prepričal in me je pustil povsem ravnodušnega. 

Ocena: 3.5/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar