četrtek, 30. september 2010

Napovedi - Kaj bomo gledali IV




127 Hours

Zgodba alpinista Arona Ralstona, bazirana na resničnih dogodkih iz leta 2003. Ralston je svoj pohod v gore opisal v knjigi, ki jo je pozneje  Danny Boyl uporabil in iz nje izluščil scenarij za film. Drama o izjemna volji do življenja naslovnega junaka, ki si je lastnoročno amputiral roko, da bi se osvobodil in brezizhodne situacije in preživel je bila odlično sprejeta na premieri v Torontu.

V kino dvoranah: NOVEMBER 2010

IMDB




Hereafter

Ko režira Clint Eastwood, potem ni dvoma, da bo izdelek deležen velike pozornosti. Tudi ta film je premierno prikazan v Torontu, po prvih odzivih je film bil sprejet z mešanimi občutki.
Herafter je drama o nadnaravnem, ki v središče postavi usode treh ljudi. Američana Georga ki lahko komunicira z mrtvimi, francosko novinarko ki je preživela srečanje z smrtjo in nato začela svet gledati z drugimi očmi in angleškega šolarja Marcusa, ki izgubi osebo, ki mu je pomenila največ v življenju.

V kino dvoranah: OKTOBER 2010


IMDB




The King's Speech

Nagrada občinstva je najprestižnejša nagrada festivala v Torontu, ki si jo je prislužil prav Kraljev govor Toma Hooperja. Zgodba o kralju Georgeu VI. in njegovemu premagovanju jecljanja je navdušila obiskovalce festivala, v naslovni vlogi pa se je menda zelo izkazal Colin Firth, ki je že lani prejel odlične kritike za svojo vlogo v filmu Samski moški. Firth bo svojo govorno mano odpravljal s pomočjo avstralskega terapevta Lionela Loguea (Geoffrey Rush).

V kino dvoranah: NOVEMBER 2010

IMDB




True Grit

Brata Coen se letos vračata z vesternom True Grit. 14-letna punca Mattie izgubi očeta, ki pokončajo streli najetega revolveraša. Mattie želi najti očetovega morilca in se maščevati za očetovo smrt, zato angažira šerifa (Jeff Bridges), ki slovi po tem, da zadevi vedno pride do dna. Šerif, teksaški ranger (Mat Damnon) in dekle se odpravijo na indijanski teritorij v iskanju morilca v podobi Josha Brolina. Pravi pogum je rimejk filma Henryja Hathawayja iz leta 1969, v katerem je naslovno vlogo odigral John Wayne, ki je prav za ta film prejel edinega oskarja v karieri.

V kino dvoranah: DECEMBER 2010

IMDB




The Next Three Days


Oskarjevec Paul Haggis v kina pošilja svoj zadnji film, ki je prav tako rimejk francoskega originala Pour Elle iz leta 2008. Življenje zakoncev Brennan je postavljeno na glavo, ko gospo Brennan aretira policija in jo odpelje v zapor. Obtožijo jo umora, policija ima trdne dokaze, mož  (Russell Crowe) pa se zaveda, da soprogo čaka dolgotrajen zapor, zato stvari vzame v svoje roke.

V kino dvoranah: NOVEMBER 2010

IMDB

Ni komentarjev:

Objavite komentar