četrtek, 16. september 2010

Adventures of Power (2008)


Slovenski naslov: Ni naslova
Država: ZDA
Leto: 2008
Žanri: Komedija, Glasba
Dolžina: 89'Imdb 
Režija:  Ari Gold
Scenarij: Ari Gold
Igrajo: Ari Gold, Michael McKean, Jane Lynch, Shoshannah Stern, Albert Huerta, Adrian Grenier

Kdo je Ari Gold? Če ste najprej pomislili na Jeremyja Pivena in Entourage, ste na napačni sledi. Ko pogledamo seznam nastopajočih in med njimi opazimo ime Adrian Grenier, spet pomislimo na isto, vendar tukaj gre zgolj za naključje, Priskledniki (Entourage) nimajo nič skupnega s tem projektom. Adventures of Power je mali neodvisni film, glavno vlogo je odigral prav Gold, za katerega je to bil dolgometražni prvenec.

Power je ime glavnega junaka, ki živi v majhni sobici, ki mu jo je prijazno odstopila teta Joni, stene njegovega bivališča krasijo številni posterji. Power dela v kamnolomu, službo mu je zriktal oče, vodilni sindikalist in človek, ki ga Powerjevi sodelavci zelo spoštujejo. Power nima punce, nasploh se v njegovem življenju dogaja bolj malo. Njegova največja strast je igranje navideznih bobnov, njegova priljubljena glasbena skupina je Rush. V majhnem mestecu ob mehiški meji se ne dogaja prav veliko, edini kraj kjer Power lahko pokaže svoj talent, je nek neugleden lokal, kjer občasno organizirajo bitko talentov. Gostje lokala za njegov nastop nimajo prav veliko razumevanja, razen ostarelega Mehičana in njegovega najstniškega prijatelja, mu nihče ne ponudi podpore. Ko nekega dne brezciljno tava po mestu, naleti na letak, ki vabi na veliko tekmovanje v igranju navideznih bobnov. Tekmovanje poteka v Mehiki, v bližnjem obmejnem mestecu, način na kateri je izvedel za tekmovanje,  Power razume kot dejanje usode. Power se usede na prijateljev BMX in se odpravi v Mehiko, na tekmovanje, ki bi lahko bilo prelomnica v njegovem življenju.


Power je zguba, ki ga nihče, tudi njegovi bližnji ne jemljejo resno. Lahkotna komedija postavi  antijunaka v glavno vlogo, osrednji lik je nekakšna mešanica med  Napoleon Dynamitom in Hot Rodom, človek ki živi v svojem imaginarnem svetu navideznega bobnanja. Adventures of Power je nizkoproračuski film in tako tudi izgleda, vizualna podoba je zelo blizu kakemu eksperimentalnemu študentskemu filmu. Glavni junak je sicer simpatičen, a je njegova celotna drža enostavno premalo zabavna. Gre za film, ki je osvojil nekaj nagrad na manjših neodvisnih festivalih, prav zaradi tega sem ga tudi pogledal. V prihodnje bo moral Gold ponuditi veliko več, da mu znova ponudim priložnost.

Ocena: 5.0/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar