sobota, 23. april 2016

Deadpool (2016)



Slo naslov: Deadpool
Država: ZDA, Kanada
Leto: 2016 
Dolžina: 108',  Imdb
Žanri: Akcija, Avantura, Komedija   
Slo recenzija: Filmoljub, Mladina, Siol
Režija: Tim Miller
Scenarij: Rhett Reese, Paul Wernick 
Igrajo: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand

[SLO]

Via Kolosej


Zgodba, ki sloni na najbolj nenavadnem stripovskem junaku založbe Marvel Comics, govori o tem, kako je nekdanji operativec posebnih enot in nato plačani morilec Wade Wilson podvrženo neodobrenim preizkusom, zaradi katerih pridobi pospešene sposobnosti celjenja in ozdravitve ter se tako prelevi v svoj drugi jaz – v junaka z imenom Deadpool. Oborožen z novimi sposobnostmi in smislom za črn, sprevržen humor se poda na lov za možakarjem, ki mu je skoraj uničil življenje.

Deadpool je v vesolju likov matične založbe naravnost edinstven; Fabian Nicieza in Rob Liefeld sta ga ustvarila z mislijo na junaka, ki se pogosto ne obnaša, kot se spodobi za nadnaravne junake. Je prezirljiva plat sicer nadvse svetih junakov in zlikovcev, ki polnijo strani drugih stripov založbe Marvel Comics, kar naprej stresa šale in nenehno naslavlja občinstvo.

[ENG]


Based upon Marvel Comics' most unconventional anti-hero, DEADPOOL tells the origin story of former Special Forces operative turned mercenary Wade Wilson, who after being subjected to a rogue experiment that leaves him with accelerated healing powers, adopts the alter ego Deadpool. Armed with his new abilities and a dark, twisted sense of humor, Deadpool hunts down the man who nearly destroyed his life. (C) Fox

[RT Critics Consensus]


Fast, funny, and gleefully profane, the fourth-wall-busting Deadpool subverts superhero film formula with wildly entertaining -- and decidedly non-family-friendly -- results.


Ocena


Ni komentarjev:

Objavite komentar